Hlavní obsah

Sekta zneužívala sexuálně ženy. Podle policie ji vedla i herečka ze Smallville

– Washington

Americkou herečku Allison Mackovou v pátek zadržela policie kvůli tomu, že údajně spoluvedla tajný spolek sexuálně zneužívající ženy. Pětatřicetiletá herečka známá především ze seriálu Smallville byla obviněna ze spiknutí a kuplířství. Pokud bude odsouzena, může dostat až desítky let vězení, uvedla televize CNN.

Foto: Gus Ruelas, Reuters

Herečka Allison Macková, obviněná z kuplířství a spiknutí

Článek

Macková byla podle prokuratury spolupracovnicí již v březnu zadrženého Keitha Ranierea, který vytvořil společnost, do níž pod záminkou sebezdokonalovacích cvičení lákal ženy.

Cvičení však podle vyšetřovatelů spočívala především v sexuálních stycích s Ranierem, jenž byl jediným mužem ve spolku. Nově příchozí ženy byly titulovány "otrokyně", zatímco ty, které přivedly další ženu, získaly titul "paní".

Macková se podle prokuratury podílela na získávání nových členek spolku. "Jak je uvedeno v obvinění, Allison Macková prováděla nábor členek do skupiny, kde měly ženy získávat rady, ale ve skutečnosti ji vytvořil a vedl Keith Raniere.Oběti byly poté zneužívány, jak sexuálně, tak pracovně, k užitku obviněných," řekl médiím prokurátor Richard Donoghue.

Může dostat i doživotí

Společnost nazvaná Nxivm podle něho fungovala na bázi pyramidového schématu, když stávající členky získávaly výhody za nábor nových, které musely zaplatit několik tisíc dolarů (až sto tisíc korun) za možnost vstoupit a zúčastnit se údajných cvičení.

Macková je divákům známa především z role Chloe Sullivanové ze seriálu Smallville, v němž odehrála přes dvě stovky dílů. Objevila se i v dalších televizních sériích Stoupenci zla či Sedmé nebe.

Pokud bude usvědčena ze zmíněných trestných činů, minimálním trestem je podle amerických médií 15 let vězení, může však dostat až doživotí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám