Hlavní obsah

Tragická nehoda kanadských hokejistů: Vyhasly životy čtrnácti lidí

Ottawa
Aktualizováno

Čtrnáct lidí zahynulo a čtrnáct dalších utrpělo zranění při tragické dopravní nehodě autobusu přepravujícího juniorský hokejový tým Humboldt Broncos v kanadské provincii Saskatchewan v centrální části země. Stav tří zraněných je vážný. V sobotu o tom informovala stanice CBS.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Tragická nehoda kanadských hokejistůVideo: AP

 
Článek

Autobus vezl hokejisty z týmu Humboldt Broncos, který hraje v saskatchewanské juniorské hokejové lize, na zápas s družstvem Nipawin Hawks. Cestovalo v něm celkem 28 lidí včetně řidiče. Podle seznamu hráčů Humboldt Broncos za něj hrají mladíci ve věku od 16 do 21 let, uvedla britská BBC.

Hokejový tým Humboldt Broncos

Nehoda se stala v pátek odpoledne místního času (asi v 01:00 SELČ v sobotu) na dálnici nedaleko města Tisdale.

„Jsem v šoku stejně jako všichni ostatní,” citují místní média prezidenta juniorského týmu Humboldt Broncos Kevina Garingera. Připomněl, že díky tomu, že Humboldt má jen 6000 obyvatel, stejně jako mnoho dalších lidí prý zná všechny členy místního mládežnického hokejového klubu osobně.

„Nedokážu si představit, co prožívají rodiče (jejichž děti se staly obětí nehody) a myslím na všechny v Humboldtu, kterých se tato tragédie dotkla,” napsal na Twitteru kanadský premiér Justin Trudeau:

Jedná se už o druhý případ, kdy tým s názvem Broncos z provincie Saskatchewan při cestě na dálnici postihla tragická dopravní nehoda. V roce 1984 při kolizi autobusu mančaftu Swift Current Broncos zahynuli čtyři hráči soutěže Western Hockey League.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám