Hlavní obsah

Po otevření obálky na základně v USA postihla nevolnost 11 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po otevření zásilky s neznámou látkou na americké vojenské základně v Arlingtonu v sousedství Washingtonu postihla nevolnost jedenáct lidí, tři byli převezeni do nemocnice. Oznámila to mluvčí základny Leah Rubalcabaová. Jakou látku obálka obsahovala, známo není.

Foto: Profimedia.cz

Americké úřady přistupují k podezřelým zásilkám obezřetně, obávají se antraxu (na snímku bakterie antraxu).

Článek

„Někdo otevřel dopis a všichni v kanceláři se začali cítit špatně," řekla Rubalcabaová. Zasahující hasiči na Twitteru uvedli, že tři lidi skončili v nemocnici, ale že jejich stav je stabilizovaný.

Incident se stal v části arlingtonské základny, kterou využívá námořnictvo. Budova byla následně evakuována.

Americké úřady přistupují k bílému prášku v poště mimořádně obezřetně od roku 2001, kdy několik redakcí a také členů Kongresu USA dostalo dopisy s antraxem. Tehdy zemřelo pět lidí.

Před dvěma týdny dostal obálku s bílým práškem syn amerického prezidenta Donalda Trumpa Donald mladší. Rozbor prokázal, že prášek nebyl nebezpečný, Trumpova snacha, která dopis otevřela, ale byla preventivně převezena do nemocnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám