Hlavní obsah

Tři lidé nepřežili pád vyhlídkového vrtulníku nad Grand Canyonem. Další bojují o život

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tragická nehoda se stala o víkendu v americkém státě Arizona. Nad turisticky velmi oblíbeným Grand Canyonem se zřítil vrtulník. Nehoda si vyžádala tři mrtvé a čtyři zraněné. Upozornil na to server CNN.

Foto: Jim Urquhart, Reuters

Vyhlídkové lety nad Grand Canyonem jsou velmi populární turistickou atrakcí.

Článek

Na vyhlídkový let se v sobotu vpodvečer tamního času vydalo helikoptérou celkem šest turistů společně s jedním pilotem. Cesta však skončila ze zatím neznámých důvodů havárií.

Celá nehoda vypadala podle očitých svědků velmi dramaticky. Vyhlídková helikoptéra Eurocopter EC130, která patřila cestovní kanceláři Papillon, začala totiž po pádu hořet a byla velmi poničená.

Video zachycuje následky tragického pádu.

Pád vrtulníku jako zázrakem přežili čtyři lidé, nyní jsou v péči lékařů. Jejich stav je velmi vážný. Tři další cestující byli na místě mrtví. Podle CNN nicméně měli záchranáři velký problém se ke zraněným dostat kvůli skalnatému terénu i silnému větru.

Tamní úřady nyní vyšetřují, proč k nehodě došlo.

Vyhlídkové lety nad Grand Canyonem jsou velmi populární turistickou atrakcí. Cestovní agentury na ně lákají prakticky ve všech větších přilehlých městech. Například z nepříliš vzdáleného Las Vegas se dají pořídit za zhruba 200 dolarů (4200 Kč).

Cestovní agentura Papillon na svých webových stránkách uvádí, že patří k těm největším. Její lety nad Grand Canyonem využilo jen loni na 600 000 lidí.

Vrtulník začal po pádu hořet.

Reklama

Výběr článků

Načítám