Hlavní obsah

Severovýchod USA čelí záplavě sněhu a vlně mrazů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Lidé na severovýchodě a středozápadě USA se po mohutné sněhové bouři potýkají se záplavami sněhu. V pensylvánském Erie napadlo podle BBC za den 86 centimetrů sněhu. Za tři dny pak spadlo 160 centimetrů, uvedla CNN. Policie varovala řidiče, aby nevyjížděli, protože silnice jsou neprůjezdné.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sníh v Erie v PensylvániiVideo: Reuters

 
Článek

Sněhu je tolik, že v Erie padaly pensylvánské rekordy, které se týkají největší nadílky, jež napadla za den a za dva dny.

Foto: Greg Wohlford, ČTK/AP

Záplavy sněhu v Erie

Podobně postižená je i řada dalších míst. V Cold Station v Pensylvánii napadlo podle CNN 82 centimetrů sněhu, v Ridgefieldu ve státě New York 145 centimetrů.

Zrušeny kvůli počasí byly i některé lety.

Rekordní přívaly sněhu v Erie.

Důvodem silného sněžení je přechod mohutné studené fronty. Kvůli ní měli v některých oblastech mimořádně chladné už Vánoce a očekávají tam i nejstudenější Nový rok za několik posledních let.

Foto: Greg Wohlford, ČTK/AP

Muž odklízí sněhem v Erie

Třeba Minneapolis v Minnesotě zažilo nejchladnější Vánoce od roku 1996, když tam naměřili 21 stupňů pod nulou.

„V noci přijde úder arktického vzduchu a další dorazí ke konci týdne a o víkendu,“ řekl CNN v noci na středu meteorolog Gene Norman.

Na konci roku v Minneapolis čekají až -28 stupňů Celsia, přičemž pocitová teplota může být kvůli silnému větru mezi -32 a -40.

Foto: Suzanne Kreiter, ČTK/AP

Sníh na ulicích v Bostonu

V New Yorku se na Silvestra očekává -12 stupňů Celsia, přičemž i tam bude kvůli silnému větru bude pocitová teplota níž, v Bostonu má být 15 pod nulou.

Chlad ohrožuje zejména bezdomovce, takže v Omaze v Nebrasce je už policie kontaktovala, aby se ujistila, že mají kam jít, protože bylo -18 stupňů Celsia a pocitově kvůli větru - 26 stupňů Celsia.

V Milwaukee ve Wisconsinu dávali v bezdomovcům rukavice šály a další zimní oblečení.

Foto: Greg Wohlford, ČTK/AP

Odklízení sněhu v Erie

Kvůli chladu měly nebývale velkou práci autoservisy, volání bylo dvakrát až třikrát více, protože řidiči nemohli nastartovat auta nebo se jim v zimě nechtělo měnit gumy.

Reklama

Výběr článků

Načítám