Hlavní obsah

Vánoční střelba v rodině v Arizoně, zemřela žena a dvě děti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Phoenix

Tragicky skončil v pondělí případ domácího násilí v arizonském Phoenixu, muž tam zastřelil ženu i dvě děti po vyjednávání, které k ničemu nevedlo. Při zásahu policie postřelil na Boží hod i jednoho z mužů zákona. Střelec byl nakonec zadržen.

Foto: Profimedia.cz

Policie v Phoenixu při zásahu.

Článek

Tělo zastřelené ženy bylo objeveno před bytem ve Phoenixu v 15.45 (23.45 SEČ). Podle policie šlo o následek domácího násilí. Muž se pak v bytě zabarikádoval i se dvěma dětmi, desetiměsíčním a jedenáctiletým, uvedl seržant Jonathan Howard.

Policisté se snažili s mužem vyjednávat, aby zachránili životy dětí. Jednání trvalo dlouhé hodiny.

Když se ale kolem desáté večer ukázalo, že mladší dítě je po smrti, policisté vzali byt útokem. Použili výbušninu, aby ho ohlušili, přesto muž okamžitě zahájil palbu a postřelil jednoho policistu.

V bytě našli i mrtvolu staršího dítěte. Jeden z policistů uvedl, že je možné, že obě děti byly zavražděny už odpoledne, tedy v době probíhajících jednání.

Policisté uvedli, že muž není z města, kam přijel na Vánoce. I když mluvili o domácím násilí a vztahu mezi zabitou a vrahem, neuvedli, jaké vazby měl vrah vůči obětem, uvedl web Azcentral.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám