Hlavní obsah

Na vánoční besídce v Mexiku zastřelili novináře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Verecruz

Na vánoční oslavě, která se konala na základní škole v mexickém státě Veracruz, byl v úterý zastřelen novinář. Jde již o nejméně desátou vraždu novináře v zemi od začátku letošního roku. Jméno útočníka zatím zveřejněno nebylo. S odkazem na mexické úřady o tom informovala agentura AP.

Foto: Alejandro Bringas, Reuters

Mexická vojenská policie

Článek

Čtyřiatřicetiletý novinář Gumaro Pérez se účastnil vánoční besídky, která se konala ve škole ve městě Acayucan, kde studuje jeho dítě. Svědky incidentu se stalo i několik desítek rodičů a dětí.

Guvernér státu Veracruz Miguel Ángel Yunes útok odsoudil a nařídil, aby rodině oběti policie poskytla ochranu.

Pérez pro několik místních novin psal o kriminalitě v regionu a založil vlastní zpravodajský web La Voz del Sur. Rovněž spolupracoval s místními úřady.

Podle státní komise pro ochranu novinářů mu měla být poskytnuta ochrana v rámci speciálního programu. Šéfka komise Ana Laura Vazquezová uvedla, že bude nadále sledovat vyšetřování jeho vraždy, a vyzvala úřady, aby usilovně pátraly po pachateli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám