Hlavní obsah

Výbuch na Manhattanu: čtyři zranění, terorista zadržen

– New York • Aktualizováno

Na autobusovém nádraží Port Authority na Manhattanu se ozvala v pondělí odpoledne středoevropského času exploze. Newyorské bezpečnostní složky evakuovaly široké okolí, uzavřeny byly přilehlé linky metra. V souvislosti s explozí byl zadržen jeden člověk, který utrpěl zranění. Zdroj agentury AP uvedl, že zadržený muž měl na těle trubkovou bombu, která vybuchla předčasně.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie začala po výbuchu na Manhattanu evakuovat okolí Video: Reuters

 
Článek

„Newyorský policejní sbor reaguje na hlášení o výbuchu neznámého původu na křižovatce 42. a 8. ulice na Manhattanu,” informovala newyorská policie na Twitteru.

Podle informací newyorských hasičů utrpěli zranění čtyři lidé včetně útočníka. Život ani jednoho ze zraněných není v ohrožení. Podle starosty New Yorku Billa de Blasia šlo o pokus o teroristický útok.

List Telegraph napsal, že útočil sedmadvacetiletý Akajíd Ulláh původem z Bangladéše, který žije ve Spojených státech sedm let.

Záznam: Výbuch na Manhattanu (Omluvte výpadky zvuku)Video: AP

„Linky metra A, C a E byly evakuovány,” dodali strážci zákona.

Stanice ABC News uvedla, že v podchodu autobusového terminálu zřejmě vybuchla takzvaná trubková bomba, tedy improvizované výbušné zařízení.

Policejní zdroj agentuře AP sdělil, že trubkovou bombu měl na sobě připevněnu útočník. Bomba však explodovala předčasně a zranila tohoto muže.

Foto: Lucas Jackson, Reuters

Policisté a hasiči u autobusového terminálu a stanice metra v New Yorku, kde došlo k explozi.

The Port Authority Bus Terminal je největší autobusové nádraží ve Spojených státech. Každý rok odbaví na 65 miliónů cestujících.

Foto: Staff, Reuters

Obrněný policejní vůz v centru New Yorku poté, co byla na Manhattanu hlášena exploze.

Reklama

Výběr článků

Načítám