Hlavní obsah

Pětiletý Peruánec spadl do studny a napíchl se na kovovou tyč, projela mu i okem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hrůzná událost se stala koncem října v městečku Chao ležícím asi 500 kilometrů od hlavního města Limy. Pětiletý chlapec spadl do desetimetrové studny a napíchl se na železnou tyč. Ačkoliv se podařilo chlapce zachránit, jeho zdravotní stav není podle lékařů ideální.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kovová tyč projela peruánskému chlapcovi půlkou tělaVideo: Reuters

 
Článek

„Byla jsem v kuchyni a můj malý chlapec si klidně hrál. Pak jsem uslyšela řev a volání o pomoc. Vyběhla jsem ven a uviděla svého syna ve studni,“ svěřila se matka dítěte Sofia Quispeová.

Rodinným příslušníkům a sousedům se naštěstí podařilo malého chlapce ze studny vyprostit. Přivolaná záchranná služba jej pak ihned odvezla do nemocnice, kde podstoupil obtížnou operaci.

„Kovová tyč prošla jeho levým okem, hlavou, krkem a pravou částí hrudníku. Propíchla mu játra a vylezla ven břichem,“ popsal lékař z nemocnice ve městě Trujillo Julio Gamarra.

Chlapcův zdravotní stav je nyní podle lékařů velmi křehký. Agentura Reuters uvedla, že nemocnice požádala o dárcovství krve z důvodu nutné krevní transfúze.

Reklama

Výběr článků

Načítám