Hlavní obsah

Střelec z kostela měl u sebe tři pušky, před útokem vyhrožoval tchyni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sutherland Springs
Aktualizováno

Devin Patrick Kelley, který v neděli v kostele v Texasu zabil 26 lidí, měl u sebe tři střelné zbraně - kromě pušky, s níž útočil, měl další dvě v autě. V pondělí to oznámily úřady. Motivem jeho činu byly spory v rodině. Vrah se před střelbou pohádal s tchyní.

Foto: Texas Department of Safety/Handout, ČTK/AP

Devin Patrick Kelley

Článek

Kelley také podle agentury AP před útokem zasílal své tchyni výhrůžné textové zprávy. Joe Tackitt, šerif městečka Sutherland Springs, kde se masakr udál, už dříve uvedl, že do kostela chodilo několik Kelleyho příbuzných, ale v době útoku tam nikdo z nich nebyl.

Kelley byl před pěti lety odsouzen k ročnímu vězení za napadení manželky a dítěte. V té době sloužil v americkém letectvu. V roce 2014 byl pro špatné chování z armády propuštěn.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Policie na místě střelby v texaském Sutherland SpringsVideo: AP

Úřady v pondělí upřesnily, že nejmladší Kelleyho obětí z kostela bylo dítě ve věku roku a půl. Nejstarší oběti bylo 77 let.

Kelley z místa ujel v autě, když ho před tím postřelil duchapřítomný svědek před kostelem. Ten ho také s jiným mužem ve voze pronásledoval. Kelley mezitím stačil zatelefonovat svému otci a řekl mu, že je postřelený. Později podle šerifa obrátil zbraň proti sobě a zastřelil se.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám