Hlavní obsah

Ve škole v Kalifornii zastřelili otce prvačky, který držel učitelku jako rukojmí

Los Angeles

Příslušníci zásahové jednotky SWAT vtrhli v úterý večer do budovy základní školy v kalifornském Riverside. Ve třídě zastřelili otce žákyně první třídy, který tam držel sedm hodin sedmdesátiletou učitelku jako rukojmí. Pro zásah se rozhodli proto, že ačkoliv byli s mužem v kontaktu, ženu neslyšeli, uvedl list Los Angeles Times s odvoláním na policistu Ryana Railsbacka.

Foto: Watchara Phomicinda, ČTK/AP

Matka objímá dceru evakuovanou ze školy Castle View v Riverside v Kalifornii.

Článek

Sedmadvacetiletý Luvelle Kennon si o čtvrt na dvanáct vynutil vstup do kanceláře školy Castle View v Riverside, uvedl její mluvčí Justin Grayson.

Otec dívky navštěvující první třídu se nepodrobil bezpečnostní kontrole u vstupu a jednomu učiteli dal pěstí do obličeje. Přerazil mu nos, učitel začal krvácet, takže skončil v nemocnici. Pak si útočník vzal v prázdné třídě učitelku Lindu Montgomeryovou jako rukojmí, i když není jasné proč.

Policie školu okolo jedné hodiny evakuovala a děti předala rodičům. Žádné nechybělo, dodal Grayson

Můžeme pomoci, přemlouvali policii příbuzní únosce

Police nyní pátrá po motivu. Podle strýce Carla Jacksona prožil Kennon neupřesněný emocionální zlom. Ještě před zásahem říkal policii: „Není nebezpečný. Je to jen otázka dostat se tam a promluvit s ním, protože my s ním promluvit můžeme.“

Kontakt s ním byl navázán, jenže nebyla slyšet učitelka.

„Celý den jsme se obávali o život rukojmí, strach o bezpečnost učitelky narůstal,“ řekl AP policista Railsback. „Proto se SWAT rozhodl do třídy vniknout za pomoci ohlušujících granátů.”

Při akci byl postřelen Kennon, který zemřel po převozu do nemocnice. Zatím není známo, zda měl u sebe zbraň, i když přišel s batohem. Policie dosud o žádné neinformovala. Kennon byl Afroameričan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám