Hlavní obsah

Trump přerušil telefonát s irským premiérem, aby si zaflirtoval s reportérkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington
Aktualizováno

Americký prezident Donald Trump přerušil telefonát s novým irským premiérem Leem Varadkarem, aby si krátce a laškovně popovídal s irskou reportérkou, která byla hovoru v Oválné pracovně Bílého domu přítomna. Za koketování s novinářkou uprostřed telefonátu s prvním otevřeně homosexuálním irským premiérem se na Trumpa svalila vlna kritiky.

Donald Trump koketoval s irskou novinářkouVideo: Novinky/AP

 
Článek

„Máme tady mnoho vašich irských novinářů, kteří nás sledují. Zrovna odcházejí z místnosti. Odkud jste? Pojďte, pojďte sem. Máme tu krásný irský tisk,“ hlásil šéf Bílého domu irskému ministerskému předsedovi, jehož funkce se oficiálně nazývá Taoiseach.

Poté Trump na irskou reportérku ukázala prstem a přivolal si ji ke stolu stylem, jakým si někteří učitelé volají žáky ke zkoušení. Irská reportérka skutečně přišla a po Trumpově dotazu, pro koho pracuje, se představila.

Moc pěkný úsměv

„Já jsem z RTÉ News. Jmenuji se Caitriona Perryová,“ řekla washingtonská zpravodajka irské veřejnoprávní stanice a podotkla, že ji Varadkar zná. „Á, Caitriona Perryová. Krásně se usmívá. Vsadím se, že se k vám chová pěkně,“ reagoval Trump.

Sympatie zřejmě nebyly tak úplně oboustranné. Perryová video ze setkání s americkým prezidentem posléze umístila na Twitter a přidala poznámku, že šlo o bizarní okamžik.

Američané svého prezidenta na Twitteru kritizují a omlouvají se, čehož si všimli i v Irsku:

A Irové spontánní omluvy zaznamenali. „Díky Američanům za omluvy naší reportérce. Nebojte se, víme, že vás (Trump) nereprezentuje všechny,“ napsala například na Twitteru uživatelka Carol C.

Reklama

Výběr článků

Načítám