Hlavní obsah

Američan po rodinné hádce zastřelil osm lidí

Jackson

V americkém státě Mississippi byla v neděli uvalena vazba na 35letého Willieho Coreyho Godbolta. Muž je stíhaný kvůli osminásobné vraždě. Po hádce o děti zastřelil osm lidí včetně zástupce šerifa, uvedl list Vicksburgpost. Policistům se nakonec podařilo agresora v přestřelce zranit a osvobodit rukojmího, kterého muž držel.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Američan po hádce o děti zastřelil osm lidí včetně zástupce šerifaVideo: Reuters

 
Článek

Godbolt po zadržení vypověděl, že v sobotu zamířil do domu v Bogue Chitto v okrese Lincoln, aby si promluvil o dětech. Před půlnocí propukla hádka a sousedé zavolali policii.

„Dohadoval jsem se se svou ženou, jejím otčímem a její matkou, že bych vzal děti domů,“ řekl Godbolt po zadržení. „Někdo zavolal policistu, lidi, kteří ani v domě nežili. Vměšovali se do toho,“ uvedl, co ho popudilo.

„Stálo ho to život. Je mi to líto,“ dodal k osudu policisty.

V domě policisté nalezli těla tří žen a 36letého zástupce šerifa Williama Durra.

Foto: Therese Apel, ČTK/AP

Policisté zneškodnili Coreyho Godbolta.

Policie nezveřejnila motiv ani jména dalších obětí, ale otčím útočníkovy ženy Vincent Mitchell uvedl, že střelba souvisela s domácím násilím.

Dodal, že „po příchodu zástupce šerifa se zdálo, že se situace vyřešila, Godbolt už odcházel, ale náhle si sáhl do zadní kapsy a začal střílet“. Zabil Vincentovu ženu Barbaru Mitchellovou a sestry Godboltovy manželky Toccaru Mayovou a Brendu Mayovou. On i Godboltova žena unikli.

Godbolt pak zamířil do nedalekého Brookhavenu, kde zřejmě pokračoval v zabíjení, neboť tam byly objeveny další oběti. V jednom domě ležela těla dvou nezletilých a v jiném těla muže a ženy.

Godbolt si také vzal svého šestnáctiletého příbuzného – zřejmě syna – jako rukojmího.

Godbolta policie zatkla v neděli už za dne – po přestřelce, při níž agresora zranila. Rukojmí vyvázl bez zranění.

Chtěl, aby ho zastřelili 

Godbolt po dopadení uvedl, že neočekával, že by byl dopaden, jenže mu „došly náboje“.

Foto: Therese Apel, ČTK/AP

Willie Corey Godbolt po dopadení

„Smrt. Mým záměrem byla sebevražda pomocí policistů. Nejsem schopen žít. Rozhodně ne po tom, co jsem udělal,“ řekl místnímu listu The Clarion-Ledger.

Zatím není jasné, kdy bude muž obviněn, protože zatím zůstává v nemocnici. Vzhledem k tomu, že se střílelo na třech místech, nebude vyšetřování rychlé, upozornila kancelář šerifa.

Dlouhý trestní rejstřík 

Godbolt měl dlouhodobě problémy se zákonem, v roce 2005 byl obviněn z ozbrojené loupeže a napadení, když s pistolí v ruce sebral muži peněženku a klenoty před restaurací v Bogue Chitto.

V roce 2013 byl obviněn z napadení, o dva roky později byl stíhán kvůli překročení rychlosti a řízení s propadlým řidičákem a bez pojištění. O dva roky později byl zatčen kvůli rušení klidu a pro neuposlechnutí příkazu šerifa.

Loni byl zatčen kvůli pohrdání soudem a napadení.

Reklama

Výběr článků

Načítám