Hlavní obsah

Soutěž Miss Universe žaluje českého výrobce korunek

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost IMG Universe, která stojí za mezinárodní soutěží krásy Miss Universe, se dostala do sporu s českou společností Diamonds International Corporation (DIC), který bude řešit soud. Informovala o tom v úterý agentura Reuters.

Foto: Erik de Castro, Reuters

Miss Universe 2015 Pia Alonzová se svou korunkou krásy.

Článek

Producent soutěže krásy žaluje českou firmu, která vyráběla korunky pro vítězky, za to, že i po vypovězení kontraktu nadále tvrdila, že se soutěží Miss Universe spolupracuje. IMG Universe přitom firmě DIC smlouvu vypověděla loni v srpnu, poté co česká firma podle ní zmeškala provedení dvou nezbytných plateb.

DIC měla podle agenturní zprávy i nadále inzerovat své spojení se soutěží krásy například na svých internetových stránkách, kde podle žaloby údajně zobrazovala své logo nad jménem mezinárodní soutěže krásy.

V žalobě společnosti IMG Universe podané u manhattanského soudu má podle agentury Reuters stát, že ochranné známky soutěže Miss Universe jsou „slavné a osobité” a jejich použití firmou DIC klamalo veřejnost a způsobilo soutěži „značné a nenapravitelné” škody.

Jde o desítky miliónů

V žalobě se IMG Universe domáhá škody za domnělé porušení ochranné známky soutěže. Požadovanou výši za porušení ochranné známky agentura nezmiňuje. Pořadatel soutěže krásy pak dále chce od české firmy 2,04 miliónu dolarů (48,5 miliónu korun) smluvních plateb, které prý dluží, a také nespecifikované odškodné za porušení sponzorské dohody, která měla platit od roku 2015 do roku 2024. Právě v roce 2015 zakoupila IMG Universe práva na soutěž od nynějšího amerického prezidenta Donalda Trumpa.

Vyjádření firmy DIC se nám získat nepodařilo – telefonické linky uvedené na webu firmy jsou nedostupné a na e-mailové dotazy jsme zatím odpovědi neobdrželi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám