Hlavní obsah

Útočník s pivem v ruce v San Diegu střílel u bazénu do lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Útočník v areálu bytových domů v americkém San Diegu na narozeninové párty postřelil sedm lidí, z nichž jedna žena později zemřela. Další muž se zranil při útěku. Během útoku policisté agresora zabili. S odkazem na policejní zdroj o tom informovala stanice CNN.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Muž v San Diegu zaútočil na narozeninovou párty u bazénuVideo: KFMB, AP

 
Článek

K incidentu došlo v neděli kolem 18. hodiny místního času v kalifornském komplexu La Jolla Crossroads. Zranění byli převezeni do místních nemocnic, někteří jsou ve vážném stavu, uvedla šéfka policie Shelley Zimmermanová. Podle serveru deníku LA Times jedna žena zemřela.

Zatím není podle CNN jasné, kolik lidí se v areálu celkem nacházelo.

Server LA Times odkázal na svědecké výpovědi z místa útoku. Podle nich byl bílý útočník v hnědých kraťasech ozbrojen pistolí a střílel zhruba na třicítku lidí kolem bazénu v komplexu, většinou se jednalo o Afroameričany.

Policie však později uvedla, že nešlo o rasově motivovaný čin. Útočník byl údajně v depresi kvůli rozchodu s přítelkyní.

Podle Zimmermanové byl na místě první policejní vrtulník, který zaznamenal přebíjejícího střelce. V rukou měl mít pistoli velké ráže. LA Times uvedly, že útočníkem byl 49letý Peter Selis. Na policisty, kteří na místo dorazili vzápětí, měl namířit, proto jej zastřelili.

V jedné ruce držel pivo

Mezi zraněnými jsou podle serveru čtyři černošky, dva černoši a Latinoameričan. Jeden muž si při útěku zlomil ruku. Podle policie útočník žil v areálu.

Foto: Profimedia.cz

Policie na místě útoku v komplexu La Jolla Crossroads v San Diegu

Svědek řekl stanici KFMB, že útočníka pozoroval. Uvedl, že muž působil uvolněně, zatímco jeho oběti bojovaly o život. „V jedné ruce měl pivo a v druhé zbraň,“ citovala svědka jménem John stanice. „Na zemi byly dvě oběti, jedna se pokoušela přiblížit k té druhé a pomoci jí,“ pokračoval. Další svědci uvedli, že skupina předtím u bazénu slavila narozeniny.

Další svědci, kteří útok sledovali z vířivky, kde podle svých slov raději zůstali, aby na sebe neupozornili, uvedli, že jedna mladá žena se pokoušela pomoci zraněnému, ale útočník jí řekl: Můžeš buď odejít, nebo zůstat a zemřít.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám