Hlavní obsah

Styď se za to, že oblékáš Melanii Trumpovou. Na hlavu návrháře se snesla kritika

Aktualizováno

Styď se, Ralphe Laurene. Nezapomeneme ti to! Nekupujte jeho oblečení! Ostrá kritika se snesla na amerického návrháře Ralpha Laurena na sociálních sítích za to, že vytvořil pro Melanii Trumpovou bleděmodrý model, který si oblékla na inauguraci svého manžela Donalda.

Foto: Alex Brandon, ČTK/AP

Donald Trump a jeho žena Melania před vchodem kostela sv. Jana nedaleko Bílého domu

Článek

Nelibost nad tím, že návrhář nebojkotuje první dámu Ameriky, vyjádřili nejen jeho kolegové designeři a návrháři, ale na Twitteru mnohé jeho zákaznice a obdivovatelky. Například Humberto Leon od Kenza uvedl, že „by Melanii nikdo neměl oblékat. A pokud si koupí vaše šaty, řekněte lidem, že to nepodporujete.“

Foto: Profimedia.cz

Ralph Lauren

„Styď se za to, že oblékáš manželku diktátora,“ napsala na Twitter jedna z obdivovatelek návrháře. Další mu vyhrožují, že začnou bojkotovat jeho zboží.

Styď se, Ralphe Laurene, za oblékání manželky nastupujícího diktátora. Vše pro prachy.

Vzhledem k tvé podpoře Trumpa jsme tě přestali podporovat.

Zrušil jsem objednávku na celou letní i podzimní kolekci 2017 Ralpha Laurena.

Sám návrhář je ale v klidu a z útoků si nic nedělá. Útoky na sociálních sítích mají spíše opačný efekt. Poté, co fotografie s Melanií Trumpovou v modelu určeném pro inauguraci jejího manžela 45. americkým prezidentem obletěly svět, akcie jeho podniku výrazně posílily. Navíc na jeho styl nedá dopustit Hillary Clintonová, kterou oblékal během její volební kampaně.

Reklama

Výběr článků

Načítám