Hlavní obsah

Herec se zastřelil v živém vysílání na Facebooku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V živém vysílání na Facebooku se v pondělí v Los Angeles zastřelil americký herec Jay Bowdy. Jeden divák, který přenos sledoval, zalarmoval policii, ta však dorazila na místo pozdě. V poslední době se jedná již o několikátý případ, kdy někdo vysílal na Facebooku svou sebevraždu.

Foto: Jay Bowdy/Instagram

Jay Bowdy

Článek

Bowdy v pondělí v půl šesté ráno vysílal ze svého auta, přičemž oznámil, že se chystá ukončit svůj život. Člen jeho rodiny, který vysílání viděl, okamžitě zavolal policii. Té se podařilo Bowdyho vůz vystopovat ve čtvrti North Hollywood, ale zabránit herci v sebevraždě už nedokázali.

„Ten muž se možná zastřelil zrovna ve chvíli, kdy se policisté blížili k jeho vozidlu,“ uvedl policejní mluvčí Craig Harvey pro New York Daily News.

Chtěl prorazit ve filmu

Třiatřicetiletý Bowdy se živil jako tanečník a striptér a snažil se prosadit ve filmu, kde se nejvíc zviditelnil loňským snímkem Prepper. Zanechal po sobě manželku a šest dětí. Minulý týden byl zatčen kvůli podezření ze spáchání sexuálního útoku, v pátek ho ale propustili na kauci 100 tisíc dolarů (2,5 miliónu korun).

„Jeho hlas. Jeho bolest. Jeho slzy. Všechno, co řekl. Zvuk toho, když stiskl spoušť, a jak teče jeho krev, mě šokovaly. Nikdy na ten zvuk nezapomenu. Otřáslo to mnou,“ napsal uživatel Facebooku Meco Harden, který vysílání viděl.

Den před Bowdyho sebevraždou ukončila svůj život ve vysílání přes službu Facebook Live 14letá Nakia Venantová z Miami, která se před kamerou oběsila. O tři týdny dříve zase vysílala svou sebevraždu 12letá Katelyn Davisová z Georgie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám