Hlavní obsah

Jestli mě má Putin rád, není to nic hrozného, prohlásil Trump

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Wasington
Aktualizováno

Pomohl ruský prezident Vladimir Putin Donaldu Trumpovi do Bílého domu? Tuto otázku si pokládá od vyhlášení výsledku americké prezidentské volby celý svět. A nyní na ni na první tiskové konferenci od zvolení odpověděl i samotný Trump. I když nepřímo.

Foto: Shannon Stapleton, Reuters

Donald Trump během projevu.

Článek

„Pokud má Vladimir Putin rád Donalda Trumpa, není na tom nic hrozného. Je to pozitivum. Skutečně si myslíte, že Hillary Clintonová by vůči Putinovi vystupovala ostřeji? Já myslím, že ne,“ prohlásil zvolený Trump.

Na dotaz, zda byly Spojené státy vystaveny hackerským útokům z Ruska, Trump odpověděl, že si myslí, že ano, ale že útočily i další státy. Jmenovitě Čína.

Za problémy si mohou demokraté sami

Co se týče úniku materiálů Demokratické strany, může si za to podle Trumpa štáb Hillary Clintonové sám, protože dostatečně nezabezpečil své informační systémy.

Republikánské systémy byly dle zvoleného prezidenta napadány také, ale jejich ochrana prolomena nebyla. „A takto ochráníme celou zemi,” slíbil Trump.  

Zprávy o údajných kompromitujících materiálech, které měly na Trumpa shromáždit tajné služby [celá zpráva], nastupující americký prezident označil za naprosté falzum a hanbu.

Naznačil, že za nimi mohou stát špionážní služby. A to je podle něj — pokud je to skutečně pravda — odporné.

To, že by na Trumpa chystala nějaké kompromitující materiály, ústy mluvčího Kremlu ostře odmítla i Moskva. [celá zpráva]

Tohle svět ještě neviděl

Donald Trump hovořil také o tom, že vytvoří mnoho nových pracovních míst.

„Nálada je vynikající, nálada, jaká tady je, ještě nebyla. Říkají mi, že budu největším tvůrcem pracovních pozic, jakého kdy bůh stvořil, a já tomu věřím. Jsme hnutí, jaké svět nikdy neviděl,” řekl Trump.

Reklama

Výběr článků

Načítám