Hlavní obsah

Trump pod palbou kvůli kompromitujícím materiálům

Washington

Příští americký prezident Donald Trump je přesvědčen, že tajné služby nikdy neměly dovolit, aby se nepotvrzená zpráva o jeho zkompromitování dostala na veřejnost. Kvůli nim se ocitl pod ohromným tlakem a CNN uvedla, že by měl odpovědět, jaké případné kompromitující materiály na něj Rusko může mít.

Foto: Carlo Allegri, Reuters

Donald Trump

Článek

Údajnou zprávu z amerických tajných služeb zveřejnil server BuzFeed. Vydíratelný je prý kvůli stykům s prostitutkami a i kvůli tomu, že Rusko získalo informace o jeho finančních transakcích.

Dokument považuje realitní magnát za další útok proti sobě, za nesmysl a za falešné mediální zpravodajství. „Žijeme snad v nacistickém Německu?” napsal Trump na Twitteru. „Volby jsem hladce vyhrál, je dokázané velké hnutí (příznivců), úskoční soupeři se (ale) snaží význam našeho vítězství snížit falešnými zprávami,” dodal s tím, že je to politováníhodná situace.

„Rusko se na mě nikdy nepokusilo naléhat. Nemám s Ruskem nic společného - žádné obchody, žádné půjčky, zkrátka nic,” uvedl Trump s očividným odkazem na text zprávy, kterou zveřejnil portál BuzzFeed. Ve zprávě je uvedeno, že Rusko chtělo Trumpa vydírat a že si s ním několik let vyměňovalo informace.[celá zpráva]

Trump také připomněl, že zmíněnou zprávu, kterou považuje za zaplacenou svými protivníky, Rusko označilo za naprostý výmysl. Ráno se od ní distancoval mluvčí Kremlu, který vše označil za šestákové historky z podsvětí. [celá zpráva]

Budoucí šéf prezidentské kanceláře Reince Priebus v rozhovoru s televizí NBC uvedl, že s Trumpem na téma domnělé zprávy hovořil. Zvolený prezident podle něj vše označil za odpad.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám