Hlavní obsah

Pětiletý pacient umřel v náručí vytouženého Santa Clause

Knoxville

Pětiletý nevyléčitelně nemocný chlapec v nemocnici v americkém Knoxville měl poslední přání: mluvit se Santa Clausem. Duchapřítomná zdravotní sestra proto zvedla telefon a zavolala svému známému, který přispěchal v převleku. S chlapcem si stačil vyměnit pár slov, než mu umřel v náručí. Zprávu přinesl regionální list z Tennessee.

Foto: John Vizcaino, Reuters

Ilustrační foto

Článek

„Mělo to velikou odezvu. Lidé mi říkali, že plakali, když to četli,“ řekl autor článku Sam Venable. Smutný příběh se podle CNN udál před několika týdny, když Erikovi Schmittu-Matzenovi po práci zazvonil telefon.

„Byla to moje známá zdravotní sestra z nemocnice. Řekla mi, že tam mají velmi nemocného pětiletého chlapce, který si přeje vidět Santa Clause.“ Schmitt-Matzen neváhal a za čtvrt hodiny byl v nemocnici. Než vstoupil k chlapci do pokoje, požádal všechny, kdo by mohli plakat, aby raději odešli.

Fotografie Erika Schmitt-Matzena zveřejněná na Facebooku.

„Říkají, že zemřu,“ rekapituloval Schmitt-Matzen slova malého pacienta, který se ho následně otázal, co to znamená a co s ním bude dál. „Řekl jsem: pomůžeš mi?“ zněla Santova odpověď. „Jasně,“ odvětil hoch. „Až tam přijdeš, řekni jim, že jsi Santův první skřítek, a oni tě pak pustí dál.“ On na to: „Fakt?“ „Jasně.“

„Pak se jakoby posadil, objal mě, a ještě se zeptal: Santo, pomůžeš mi?“

„Objal jsem ho, a než jsem stačil něco říct, zemřel. Zůstal jsem tak, jenom jsem ho držel a objímal.“

Jakmile si příbuzní uvědomili, že chlapec je po smrti, Schmitt-Matzen vstal a odešel. Novináři řekl, že brečel celou cestu domů a další tři dny se z toho nemohl vzpamatovat. „Dva týdny jsem na to pořád myslel. Myslel jsem si, že už možná nikdy nebudu moci hrát Santu,“ dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám