Hlavní obsah

Mešity v USA dostaly dopisy, které hrozí muslimům genocidou

Washington

Neznámý pisatel ve Spojených státech poslal dopisy mešitám, ve kterých požaduje, aby muslimové ze země odešli. Pokud tak prý neučiní, hrozí jim genocida. Informovala o tom ve čtvrtek agentura AP s odvoláním na mešity, které nenávistné dopisy nahlásily.

Foto: koláž Novinky.cz

Rada pro americko-islámské vztahy požádala FBI, aby se případy zabýval.

Článek

Dopisy, které byly adresovány "dětem Satana", obdržely mešity v Kalifornii, Ohiu, Michiganu, Indianě, Coloradu, Georgii a ve státě Rhode Island. Poštovní razítka na dopisech pocházela z Los Angeles. Zpáteční adresa se však vždy shodovala s městem, ve kterém byl dopis obdržen. Podle úřadů šlo o kopie ručně psaného originálu.

Úřady ve městě Providence na Rhode Islandu v reakci na dopis oznámily, že posílí hlídky ve městě. Policie v Los Angeles případ vyšetřovala a oznámila, že šlo o nenávistný, ale nikoliv trestný čin. Zdůvodnila to tím, že v dopisech není konkrétní výhrůžka.

Trump prý půjde v Hitlerových šlépejích

V dopisech stálo, že muslimové jsou "odporní a špinaví lidé", s nimiž zvolený prezident Donald Trump naloží stejně, jako Hitler nakládal s Židy.

Rada pro americko-islámské vztahy požádala Federální úřad pro vyšetřování (FBI), aby se případy zabýval. FBI dopisy sice odsoudil, ale řekl, že na vyšetřování je příliš brzy. Dodal však, že případy monitoruje, a vyzval lidi, kteří podobný dopis obdrží, aby to nahlásili úřadům.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám