Hlavní obsah

Trump podle průzkumu snížil náskok Clintonové o téměř polovinu

– New York

Republikánský kandidát na prezidenta USA Donald Trump tento týden snížil náskok své demokratické konkurentky Hillary Clintonové v předvolebním průzkumu sestavovaném agenturami Reuters a Ipsos o téměř polovinu. V průzkumu uskutečněném od 14. do 20. října vede Clintonová nad Trumpem o čtyři procentní body, o týden dříve to bylo o sedm procentních bodů.

Foto: Pool, Reuters

Donald Trump a Hillary Clintonová během předvolební kampaně v Las Vegas.

Článek

Clintonová by podle nejnovějšího průzkumu získala podporu 44 procent voličů a Trump 40 procent. V týdnu od 7. do 13. října měla Clintonová podporu rovněž 44 procent voličů, Trump však jen 37 procent.

Trumpova kampaň se dostala do krize na počátku tohoto měsíce, kdy bylo zveřejněno video z roku 2005, kde se chlubí osaháváním a líbáním žen. Od té doby čelí obvinění, že celá desetiletí činil ženám nevhodné sexuální návrhy, on však tvrdí, že obvinění nejsou pravdivá.

Volba bude zmanipulovaná, myslí si republikáni

Průzkum rovněž ukázal, že členové republikánské strany souzní s Trumpovým argumentem, že volby jsou zmanipulované proti němu. Podle průzkumu pouze polovina republikánů přijme Clintonovou za svoji prezidentku a téměř 70 procent z nich říká, že pokud Clintonová zvítězí, bude to z důvodu nelegálního hlasování nebo zmanipulování voleb.

Reklama

Související články

Dost bylo kňourání, napomenul Obama Trumpa

Prezidentský kandidát republikánů Donald Trump se od všech předchozích liší svou koketerií vůči Rusku a stížnostmi na neférové volby ještě před hlasováním....

Výběr článků

Načítám