Hlavní obsah

Clintonová se na charitativní večeři smála Trumpovým žertům

– New York

Den po tvrdém střetu v předvolební debatě se sešli kandidáti amerického prezidenta Hillary Clintonová a Donald Trump na čtvrteční charitativní večeři nadace Alfreda Smithe. Clintonová se smála Trumpovým jízlivým vtípkům.

Clintonová se z plných plic smála Trumpovým vtipům Video: Novinky/AP

 
Článek

Když Trump žertoval o jejích vysokých honorářích za projevy a vyšetřování jejího soukromého e-mailu, smála se. Když ale řekl, že předstírá, že „necítí nenávist ke katolíkům“, tak na něj bučeli a byl to jeden z mála okamžiků, kdy Clintonové zmizel úsměv z tváře.

Na večeři je u stolu dělilo jediné místo, které zaujal kardinál a newyorský arcibiskup Timothy Dolan. Když si sedali, nejenže si nepotřásli rukama, ale ani se na sebe nepodívali. Když však Trump vstával, aby promluvil, poplácal ji familiárně po rameni.

Foto: Carlos Barria, Reuters

Donald Trump se dívá na Hillary Clintonovou jak se na slavnostní večeři baví s arcibiskupem Timothym Dolanem.

Žertoval, že 1500 lidí na charitě je zatím největší publikum, které kdy měla. Dodal, že pro ni musí být neobvyklé trávit čas s tolika předními byznysmeny a nedostat za to peníze.

Foto: Carlos Barria, Reuters

Donald Trump se dívá na Hillary Clintonovou, která pronáší projev.

„Teď mi řekli, že před dnešním večerem šla Hillary ke zpovědi. Pastor to měl těžké, když ji žádal, aby mu pověděla o svých hříších, a ona mu 39krát řekla, že si nemůže vzpomenout,“ žertoval Trump.

Vtipkovala však i Clintonová: „Musela jsem poslouchat Donalda Trumpa po celou dobu tří debat. Nyní stojím vedle Trumpa déle než kterýkoli z manažerů jeho kampaně.“ Narážela tak na časté výměny v Trumpově volebním štábu.

Foto: Carlos Barria, Reuters

Donald Trump se při projevu obrací k Hillary Clintonové

V žert obrátila i Trumpovo obvinění, že na druhé debatě musela být zdrogovaná: „Jsem polichocena, že si Donald myslel, že jsem použila některý z přípravků na povzbuzení výkonu. Udělala jsem to. Říká se tomu příprava.“

Související témata:

Foto: Mike Blake, Reuters

Donald Trump v debatě republikánských kandidátů na prezidenta USA

Foto: Jonathan Ernst, Reuters

Hillary Clinton v americkém Kongresu

Je tradicí, že se slavnostní večeře nadace účastní kandidáti na prezidenta. Tradicí také je, že stojí vedle sebe a vtipkují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám