Hlavní obsah

V Kalifornii padl další trest 30 let vězení za napomáhání Islámskému státu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Santa Ana

Soud v americkém státě Kalifornie ve středu vynesl trest 30 let vězení a doživotního dohledu nad pětadvacetiletým Muhanadem Badawim za napomáhání Islámskému státu (IS). Uvedla to agentura AP. Už dříve byl ke stejnému trestu odsouzen Badawiho stejně starý komplic.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Badawi, který se narodil v Súdánu a do USA se přistěhoval jako dítě, se snažil už dříve odsouzenému Naderu Elhuzayelovi pomoci připojit se k Islámskému státu na Blízkém východě. Kromě jiného mu dal k dispozici svoji debetní kartu, s níž si Elhuzayel koupil jednosměrnou letenku do Izraele s šestihodinovou zastávkou v Turecku, odkud plánoval cestu na území IS.

Oba muži, kteří na sociálních sítích vychvalovali Islámský stát a prohlašovali, že by to bylo požehnání zahynout na bojišti, byli zatčeni loni. Badawiho obhájkyně nicméně argumentovala, že se její klient do války nechystal a požadovala trest v poloviční délce.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám