Hlavní obsah

Češka o masakru v Burlingtonu: Centrum zavřeli bleskově, auta nesměla odjet

Irena Jimenez - Neffeová žije v USA asi deset minut od místa masakru v burlingtonském obchodním centru. Novinkám popsala své dojmy z události, při níž zemřelo pět lidí.

Foto: Ted S. Warren, ČTK/AP

Dívky zapalují svíčky za oběti masakru.

Článek

Podezřelý, Turek Arcan Cetin, podle tvrzení policie přišel do obchodního domu Cascade Mall v pátek večer. Svědci si nejdříve mysleli, že jde o muže hispánského původu. Pak měl zahájit palbu z lovecké pušky, kterou zaplatilo životem pět lidí, a po činu uprchnout.

„Okolí a příjezdové cesty do a kolem nákupního centra byly uzavřeny do 10 minut po incidentu. Policie vytvořila objížďku Burlington Boulevardu, co vede kolem nákupního centra. Kolem bylo odhadem 20 - 30 policejních aut. Ti, co byli v nákupním centru, mohli odjet nebo odejít. Ti, co nechali auta na parkovišti, si je mohli vyzvednout až v sobotu odpoledne,“ uvedla svědkyně.

„Policie požádala občany přes média, aby zůstali doma a vyhnuli se oblasti nákupního střediska,“ dodala.

Takové věci se většinou dějí daleko...

„Pocitově je to šílené. Ze zpráv vím, že takové věci se dějí, ale většinou je to daleko a nemá to s vámi nic společného. Až teďka, když vím, že se něco takového stalo 10 minut od mého domu a 5 minut od místa, kde pracuji, je to šílené,“ popsala své pocity.

Podezřelého zatkl v sobotu policista Mike Hawley, který tvrdí, že Turek už byl jednou zatčen za napadení. Podle úřadů je ještě brzy na to, aby byl vyloučen teroristický motiv. FBI pouze sdělila, že zatím nemá důkazy o napojení na teroristy. Arcan Cetin podle CNN v Americe pobývá legálně.

Reklama

Výběr článků

Načítám