Hlavní obsah

Nedokážu nic. Rocker Alice Cooper kandiduje na prezidenta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Rockový zpěvák Alice Cooper oznámil, že právě on je tím pravým člověkem, který by měl příští čtyři roky zastávat úřad amerického prezidenta. Svou zjevně v nadsázce míněnou kandidaturu doprovodil sloganem „Problémový muž pro problémovou dobu”.

Foto: votealicecooper.com

Alice Cooper voličům slibuje vytesání podobizny zesnulého zpěváka kapely Motörhead Lemmyho Kilmistera mezi sochy amerických prezidentů na hoře Mt. Rushmore či zpodobnění komika Groucha Marxe na padesátidolarové bankovce.

Článek

„Můžete mi věřit. Vidím to takhle: nedokážu udělat nic, stejně jako to nedokážou oni. To je mé heslo,” řekl televizi CNN na adresu dvou hlavních uchazečů o prezidentské křeslo.

Osmašedesátiletý zpěvák, jehož hororově nalíčená tvář je nepřehlédnutelným zjevem americké hudební scény již téměř čtyři desetiletí, se k politice nevyjadřuje poprvé. Již v 70. letech svérázně okomentoval politický systém své země v písni Elected (Zvolen) a nyní se do kampaně vložil osobně.

Hlavní kandidáti podle něho voličům nenabízejí žádný zásadní politický program. Cooper si zato připravil několik velmi výrazných slibů, které hodlá v případě svého zvolení splnit.

Lemmy na Mt. Rushmore

Patří mezi ně například vytesání podobizny zesnulého zpěváka kapely Motörhead Lemmyho Kilmistera mezi sochy amerických prezidentů na hoře Mt. Rushmore či zpodobnění komika Groucha Marxe na padesátidolarové bankovce.

Chce také zavést zákazy focení selfies či mluvení během promítání v kinosálech.

Není jediným americkým rockerem, který usiloval o zvolení do čela USA, pravidelně to dělal  Frank Zappa, vynikající muzikant, skvělý kytarista a sžíravý kritik amerického stylu života.

Na amerického prezidenta chtěl v roce 2000 kandidovat i punker Jello Biafra, ale nominační klání strany Zelených prohrál s Ralphen Naderem. Letos podporoval Bernieho Sanderse.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám