Hlavní obsah

Při střelbě v Louisianě zemřeli tři policisté, další tři jsou zranění

Baton Rouge
Aktualizováno

Neznámý útočník v Baton Rouge v americké Louisianě zastřelil tři policisty, další tři zranil. Informoval o tom místní starosta. Mezi oběťmi mohou být policisté a zástupce šerifa. Není jasné, jestli střelců nebylo víc. Jednoho podezřelého policie zlikvidovala. Pátrá ještě po nejméně dvou lidech.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při střelbě v Louisianě zemřeli tři policistéVideo: Reuters

 
Článek

K incidentu podle televizní stanice WBRZ došlo kolem 09:00 ráno místního času, tedy okolo 16:30 SELČ. Policie podle zdroje CNN dostala hlášení o „podezřelé osobě”, která kráčí po dálnici s útočnou puškou. Když policie přijela na místo, muž začal střílet.

Mluvčí místní policie Don Coppola uvedl, že situace je pod kontrolou, což by podle AP znamenalo, že střelec pravděpodobně není na útěku.

Palba se ale podle starosty Kipa Holdena z místa ozývala už před příjezdem policistů, uvedl web The New York Times.

Videonahrávka zachytila střelbu v Baton Rouge

Zásahová jednotka ulice mezi policejním ústředím a mezistátní dálnicí podle médií uzavřela. Veřejnost se má místu vyšetřování vyhnout a sledovat, zda nezahlédne osoby ve vojenském maskovacím oblečení či v černém oděvu s puškami a možná maskami na obličeji, sdělila policie.

Foto: Joe Penney, Reuters

Policejní vozidla po střelbě blokují ulici v Baton Rouge.

Foto: Joe Penney, Reuters

Policisté v Baton Rouge zasahují poblíž místa střelby.

Foto: Joe Penney, Reuters

Policisté blokují silnici po střelbě v Baton Rouge.

"Je to nepopsatelný a neospravedlnitelný útok na nás všechny v době, kdy je třeba jednoty a hojení," prohlásil podle webu CNN guvernér Louisiany John Bel Edwards.

Guvernér také zamířil do nemocnice, kam byli zranění policisté převezeni. Jeden z nich je podle mluvčí zdravotnického zařízení v kritickém stavu, stav dalšího je uspokojivý a třetí není v ohrožení života.

Starosta Baton Rouge vybídl občany, aby zatím nevycházeli na ulici, uvedl The Advocate.

Podle reportéra CNN není možné vyloučit, že pachatelů střelby mohlo být víc.

Pět zastřelených policistů

Policie v louisianské metropoli na začátku července za nejasných okolností zastřelila černocha Altona Sterlinga. Jeho smrt vyvolala po celých Spojených státech protesty proti chování policie vůči Afroameričanům.

Střelec v Dallasu poté během tamního protestu proti událostem v Baton Rouge zastřelil pět policistů.

Policisté Sterlinga kontrolovali na základě anonymního udání, že vyhrožoval střelnou zbraní. Policisté tvrdí, že odmítal spolupracovat a že se při následné vzájemné potyčce natahoval pro zbraň, kterou u sebe měl.

Zákrok včetně střelby natočilo několik svědků na mobilní telefony. Případ prošetřuje mimo jiné ministerstvo spravedlnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám