Hlavní obsah

Učitel chemie se na Facebooku vydával za krasavici a mámil fotky nahých studentů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Gilroy

Studenty oblíbený učitel chemie ze soukromé střední školy ve městě Gilroy na severu Kalifornie měl skvělou pověst, dobré výsledky, ale i jednu tajnou nemravnou zálibu. Vytvořil si alter ego, virtuální identitu vnadné ženy a na Facebooku jejím prostřednictvím ze svých dospívajících studentů mámil snímky a videa sexuálního charakteru.

Foto: Santa Clara County District Attorney’s Office

Douglas Le

Článek

„Identifikovali jsme devět mladistvých obětí mužského pohlaví, které se nechaly oklamat. Posílal jim nahé snímky ženy a na oplátku žádal jejich nahé fotky. Máme ale důvod předpokládat, že je obětí víc,“ cituje deník The Washington Post zástupce místního prokurátora Jarona Shippa.

Pětadvacetiletý pedagog své alter ego pojmenoval Rae Pelletierová, vybavil jej pozměněnými snímky nejmenované pornoherečky a začal oslovovat adolescenty, které znal ze školy Gilroy High School.

Oběti dobře znal

Douglas Le si s dospívajícími žáky vyměnil stovky zpráv, přičemž ani jeden ze studentů neměl tušení, že nekomunikuje s ženou a už vůbec, že se oddává virtuálním sexuálním hrátkám se svým kantorem chemie.

Nejméně pět svých obětí Le učil, zbylé musel znát ze školy minimálně od vidění.

Na případ upozornil sám Facebook, který zalarmoval Národní úřad pro pohřešované a ohrožené děti s tím, že zaznamenal výměnu podezřelých fotek. Policie případ prošetřila a rozhodla se u učitele udělat domovní prohlídku. Zabavila počítač, který posloužil jako důkaz.

Le skončil ve vazbě a v případě, že bude shledán vinným, mu hrozí osm let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám