Hlavní obsah

Lesní požár se z Alberty rozšířil do Saskatchewanu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ottawa

Kanadští hasiči stále bojují s rozsáhlým lesním požárem, který v provincii Alberta vyhnal z domova 80 tisíc lidí. Plameny se nově rozšířily směrem na východ, takže hoří už i v sousední provincii Saskatchewan, uvedla stanice CBC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Lesní požár se z Alberty rozšířil do SaskatchewanuVideo: Reuters

 
Článek

Požáry stále zuří na 4830 kilometrech čtverečních a dosud spálily okolo 7800 kilometrů čtverečních. Oheň způsobil škodu především ve městě Fort McMurray, které zčásti lehlo popelem. [celá zpráva]

Foto: Chris Wattie/File Photo, Reuters

Lesní požár v Albertě

Nově se rozšířil i do sousedního Saskatchewanu, kde evidují devět požárů. Nejbližší vesnice se zatím nachází více než 30 kilometrů od požáru, ale dým a popel by mohl ohrožovat zdraví obyvatel města La Loche, uvedla BBC.

Plán návratu obyvatel Fort McMurray je zatím nejistý. Premiérka Alberta Rachel Notleyová uvedla, že pokud se kvalita ovzduší nezhorší, mohou se lidé začít vracet domů 1. června. Rozpis návratu počítá s tím, že poslední evakuovaní by měli být doma do 15. června. Podmínkou je ale také obnovení základních služeb a infrastruktury. S otevřením škol se počítá až v září.

Související téma:

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Požár se začal šířit 3. května a zničil více než 2400 domů a budov.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám