Hlavní obsah

Teenageři v Brooklynu podpálili autobus židovské školy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Newyorská policie obvinila jedenáctiletého chlapce, který společně s pěti svými kamarády podpálil autobus rozvážející žákyně židovské školy v Brooklynu. Pětici kumpánů zadrženého chlapce se stále nepodařilo vypátrat, uvedla místní média.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE:Teenageři v Brooklynu podpálili autobus židovské školyVideo: Reuters

 
Článek

„Jsou to ještě děti, tak odkud to berou? Kdo jim říká, že mají dělat takové věci?“ pozastavil se nad věkem a motivy útočníků Binyomin Lifshitz, zatímco místní starousedlík Randolph Witherspoon televizi CBS řekl: „Jsem tady 33 let a tento druh incidentů jsme tu nikdy neměli.“ „Člověk si říká, kde jsou rodiče a co dělají,“ dodala jeho sousedka Belisha Bernardová.

Chlapci ve věku 11 až 15 let podpálili autobus před školou pro ortodoxní židy v neděli krátce poté, co zde vozidlo zaparkovalo a vystoupily z něj školačky. Hoši vběhli do otevřených dveří s kusy kartonu. Pouliční kamery následně zaznamenaly, jak se z prostřední části a také z prostoru od řidiče šíří plameny a postupně hoří celý autobus. Jeden z chlapců se později na místo vrátil na kole a vše si vyfotil.

Policie nevylučuje, že  gang stojí za dalšími rasově a nábožensky motivovanými útoky.

Zatím byl dopaden jediný útočník, o němž policie tvrdí, že byl vůdcem skupiny. Hoch byl obviněn ze žhářství a vandalismu. Je stíhán na svobodě.

Reklama

Výběr článků

Načítám