Hlavní obsah

Američanku viní, že vysílala přímý přenos ze znásilnění sedmnáctileté dívky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Columbus

Americká prokuratura vyšetřuje případ zvráceného zneužití aplikace Periscope umožňující sdílení videa v reálném čase. Osmnáctiletá uživatelka Marina Loninová z Ohia čelí od středy obvinění, že prostřednictvím mobilu odvysílala přímý přenos znásilnění sedmnáctileté dívky. Toho se měl dopustit Loninové devětadvacetiletý přítel Raymond Gates.

Foto: ČTK/AP

Raymond Gates a Marina Loninová

Článek

Na případ upozornil jeden z uživatelů, který přímý přenos znásilnění naladil. Ke znásilnění mělo dojít 27. února ve městě Columbus. Loninová ale prostřednictvím svého právníka obvinění „kategoricky odmítla“, napsala BBC.

Žena údajně popírá i to, že by den před znásilněním sedmnáctiletou dívku fotila nahou, jak tvrdí policie. Raymond Gates, jenž se měl sexuálního útoku dopustit, se zatím ke své vině či nevinně nevyjádřil.

A vyjádřit se pro BBC nechtěla ani společnost Twitter, která aplikace Periscope provozuje.

Bude se to opakovat, varují experti

Experti upozorňují, že cenzurovat obsah živě přenášeného videa je z podstaty věci nemožné a jelikož obliba aplikací typu Periscope neustále roste, podobných případů bude přibývat.

Lidé už zneužili aplikaci přenášející živě video například k tomu, aby v reálném čase ukázali, jak řídí v opilosti, vykrádají dodávku a objevil se dokonce i případ, kdy vězeň vysílal vlastní reality show z káznice.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám