Hlavní obsah

Útočník s kalašnikovem v Kansasu zastřelil tři lidi a 14 postřelil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington
Aktualizováno

Čtyři mrtvé a čtrnáct zraněných si vyžádala střelba v obci Hesston v americkém státě Kansas. Nespokojený zaměstnanec místní továrny Excel Industries a dříve trestaný Cedric Ford po lidech bez rozmyslu střílel z kalašnikovu. Nakonec ho zabila policie.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Střelba v KansasuVideo: Reuters

 
Článek

Osmatřicetiletý Ford začal po lidech střílet už cestou k továrně ze svého auta. Zabil tři lidi a čtrnáct zranil, než ho zastřelil zasahující policista. Podle šerifa T. Waltona  je stav pěti postřelených kritický. „Byl to hrozný incident,“ prohlásil šerif.

„Myslela jsem, že hoří, když jsem slyšel lidi. A pak jsem zaslechl: bum, bum, bum. Většina z nás utekla bočními dveřmi,“ vylíčil zaměstnanec podniku Marty Pierce.

Foto: Fernando Salazar, ČTK/AP

Police pátrá po případném druhém střelci u firmy Excel Industries v Hesstonu v Kansasu.

Podle vyšetřovatelů nešlo o terorismus. Šerif Walton nechtěl o motivu mluvit, řekl pouze, že „byly nějaké věci, které tento incident spustily“. Místní lidé tvrdí, že Ford se mohl mstít za to, že byl propuštěn. „Kdosi říkal, že toho chlápka vyhodili a on se naštval,“ řekla místní televizní stanici KAKE jedna z obyvatelek. Ředitel podniku Paul Mullet to nepotvrdil, uvedl pouze, že Ford byl zaměstnancem.

Foto: Fernando Salazar, ČTK/AP

Místo střelby v americkém Kansasu

Podle televize ABC News měl Ford už dříve opletačky s policií. V minulosti byl zadržen kvůli porušení podmínky ve zkušební době po trestu za loupež. Stíhán byl také za ublížení na zdraví a nezákonné přechovávání střelných zbraní.

Firma Excel Industries vyrábí potřeby pro péči o trávník.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám