Hlavní obsah

Taxikář se přiznal k vraždám v Michiganu, rodina je zdrcená

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lansing
Aktualizováno

Pětačtyřicetiletý taxikář z amerického státu Michigan Jason Brian Dalton se vyšetřovatelům přiznal, že o víkendu zabíjel v ulicích města Kalamazoo. V pondělí to u soudu řekl policejní vyšetřovatel Cory Ghiringhelli. Dalton byl obviněn z vraždy šesti lidí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Taxikář Dalton čelí obvinění z šesti vraždVideo: Reuters

 
Článek

„Dalton nakonec detektivům řekl, že 20. února 2016 připravil lidi o život,“ prohlásil Ghiringhelli.

U soudu Dalton nemluvil. „Raději bych zůstal potichu,“ odvětil na dotaz soudce Christophera Haenickeho po vyslechnutí si šestnácti obvinění včetně vražd a dvou pokusů o vraždu. Potvrdil pouze, že je srozuměn s obviněními. Vzhledem k jejich závažnosti soud zamítl možnost stíhání na svobodě.

Za každou vraždu hrozí Daltonovi doživotí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie ohledává místa činu v michiganském Kalamazoo (video je bez zvuku)Video: Reuters

Řidič alternativní taxislužby Uber Dalton v sobotu večer ze svého chevroletu střílel po lidech. Zdá se, že si oběti vybíral náhodně. Šest lidí zastřelil, další dva lidé jsou v nemocnici. Jednou z nich je čtrnáctiletá dívka, jejíž život visí na vlásku.

Zdrcená rodina

Motiv Daltonova jednání není znám, tento dvacet let ženatý otec dvou dětí dosud neměl záznam v trestním rejstříku. Jeho rodina je podle televize ABC News v šoku. „Neexistují slova, která by vyjádřila náš šok. Jsme zdrceni a zarmouceni,“ vzkázali příbuzní rodinám obětí.

Daltonova rodina slíbila, že vyšetřovatelům pomůže. „Chceme spolupracovat, abychom pomohli zjistit, proč a jak se to stalo,“ uvedla.

Firma Uber Daltona přijala teprve před měsícem poté, co prošel jejími prověrkami. V pondělí uvedla, že si na něj několik zákazníků stěžovalo. Jeden z nich telefonoval na policii hodinu předtím, než začal Dalton střílet. Muž policistům oznamoval, že taxikářova jízda byla zmatená a nevyzpytatelná. Televize CNN už v pondělí informovala, že Dalton mezi vraždami dál nabíral a rozvážel zákazníky. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám