Hlavní obsah

Kanadský sériový vrah dostal z vězení své paměti, kniha byla v prodeji jen pár hodin

Ottawa

Jen na pár hodin se v pondělí ocitly v prodeji paměti kanadského sériového vraha Roberta Picktona. Nakladatelství Outskirts Press v Coloradu a internetový prodejce pak knihu stáhly a omluvily se. Pickton byl v roce 2007 odsouzen na doživotí. Policie je přesvědčena, že zavraždil desítky žen. On však v knize tvrdí, že je nevinný.

Foto: BCTV-Vancouver/Canadian Press, ČTK/AP

Robert Pickton

Článek

Kanadské úřady nyní vyšetřují, jak se text dostal z věznice s nejpřísnější ostrahou na veřejnost. Podle televize CTV pomohl Picktonovi rukopis vyexpedovat spoluvězeň, když ho poslal svému známému.

Pickton v knize tvrdí, že je nevinný a kanadská policie z něj udělala obětního beránka. Jen pár hodin po vydání byly paměti staženy a vydavatel i s internetovým prodejcem Amazon se rodinám obětí omluvili. Úřady tvrdí, že udělají všechno pro to, aby Pickton z prodeje nedostal ani cent.

Na pozemku Picktonovy farmy byly nalezeny ostatky 33 žen. Jejich totožnost prokázaly rozbory DNA. Vyšetřovatelé uvedli, že vrah házel těla obětí vepřům. Pickton, který smí požádat o předčasné propuštění nejdříve po odpykání 25 let, byl však původně obviněn jen z 26 vražd. Žalobci tvrdí, že on sám se policistovi v utajení přiznal ke 49 vraždám. Policie ho ale spojuje s až 69 případy zmizelých žen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám