Hlavní obsah

Mentálně postižený Kanaďan zmizel před 30 lety, teď si vzpomněl na jméno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ottawa

V Kanadě se po téměř 30 letech od svého zmizení znovu shledává se svou rodinou Edgar Latulip. Mentálně postižený muž z provincie Ontario jednou sám odešel z pečovatelského ústavu a nastoupil do autobusu. Následně utrpěl úraz hlavy a nemohl si vybavit, kdo je. Vzpomněl si až teď.

Foto: Profimedia.cz

Kanadská policie po muži tři desítky let pátrala bez úspěchu.

Článek

„Jsem policistou 18 let. Něco takového jsem viděl jen v televizi, ale ne že bych toho byl součástí,“ komentoval případ pro deník The Star policista Philip Gavin.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Latulip, který je duševně na úrovni dvanáctiletého chlapce, zmizel z ústavu ve městě Kitchener nedaleko Toronta zkraje května 1986. Tehdy mu bylo 21 let. Podle Gavina nastoupil do autobusu směřujícího k Niagarským vodopádům, odkud pokračoval do nedalekého města St. Catharines.

„Neměl domov,“ popsal jeho pobyt ve městě Gavin a dodal: „Někdy v tu dobu spadl a zranil se na hlavě. Zranění mu způsobilo výpadek paměti a on nevěděl, kdo je.“

Od té chvíle žil Latulip pod novým jménem, než si najednou vzpomněl.

Asi se jmenuji jinak

Minulý měsíc pak předstoupil před sociální pracovnici a řekl jí, že si myslí, že se jmenuje Edgar Latulip. Žena s překvapením zjistila, že takové jméno figuruje v policejní databázi hledaných osob.

Při rozhovoru s policií si následně Latulip vybavoval další střípky ze své minulosti. Jeho totožnost nakonec potvrdily testy DNA.

Nyní ho čeká znovushledání s rodinou. Jeho matka Sylvia Wilsonová řekla sdělovacím prostředkům, že ji zpráva o nalezení syna „úplně vzala“.

Edgar se podle Gavina stále „snaží vyrovnat s tím, že si po 30 letech uvědomil, že je někým jiným“.

Latulip žil v St. Catharines v ústraní a nikdo jeho totožnost nikdy nezpochybňoval. Policie pátrala bezúspěšně a nevylučovala, že mladík spáchal u Niagarských vodopádů sebevraždu. Vzít si život se totiž už jednou předtím pokusil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám