Hlavní obsah

U Havaje se srazily dvě vojenské helikoptéry s 12 lidmi

– Oahu

Dva transportní vrtulníky CH-53 Sea Stallion americké námořní pěchoty se srazily u pobřežního havajského ostrova Oahu. Na palubě každého bylo šest osob, po nichž se pátrá.

Foto: Bullit Marquez, ČTK/AP

Archivní fotografie vrtulníku CH-53 Sea Stallion americké námořní pěchoty

Článek

Vrtulníky se srazily za tmy ve čtvrtek ve 23.40 (pátek 10.40 SEČ), řekla agentuře AP mluvčí pobřežní stráže Sara Mooersová. Uvedla i počet nezvěstných a dodala, že na moři nedaleko města Haleiwa byly objeveny trosky. Mooersová dodala, že jeden z obyvatelů nedaleké Wailuy vypověděl, že slyšel letadla a pak viděl ohnivou kouli. I další místní obyvatel zahlédl záblesk.

Pobřežní stráž nasadila pátrací vrtulník MH-65 Dolphin a záchranný letoun HC-130. Jejich posádky spatřily asi kilometr od pobřeží trosky, které vítr a proud hnaly na volné moře.

„Posádky objevily záchranný člun, v němž nikdo nebyl, a viděly plameny na vodě,“ dodala Mooersová podle webu HawaiiNewsNow.

Kapitán námořní pěchoty Timothy Irish potvrdil, že probíhá pátrání po dvou vrtulnících CH-53 ze základny Kanehoe. Účastní se ho i hasiči a americké námořnictvo. Komplikuje je špatné počasí, nízké mraky a vysoké vlny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám