Hlavní obsah

V Mexiku zavraždili vůdce brutálního drogového kartelu La Familia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mexico City

Zakladatel jednoho z nejnásilnějších mexických drogových kartelů La Familia Michoacana byl zastřelen. Informovaly o tom mexické úřady, podle kterých bylo mrtvé tělo Carlose Rosalese Mendozy nalezeno spolu s pozůstatky tří dalších lidí.

Foto: Profimedia.cz

Těla, která byla v pondělí nalezena u silnice v mexickém státě Michoacana.

Článek

Dvaapadesátiletý Rosales Mendoza byl na seznamu nejhledanějších osob amerického Úřadu pro potírání narkotik (DEA).

S drogami začal obchodovat v 80. letech a postupně se vypracoval na jednoho z nejvýznamnějších bossů mexického podsvětí. V roce 2000 založil kartel později pojmenovaný Michoacánská rodina, podle západomexického státu, v němž měl hlavní působiště.

Gang se během několika let stal jednou z nejnásilnějších organizovaných zločineckých skupin a měl na svědomí řadu masových vražd či únosů.

Oběť mafiánské války

Sám jeho zakladatel byl však v roce 2004 uvězněn za to, že členové kartelu zorganizovali útok na přísně střeženou věznici, z níž osvobodili 25 svých kumpánů.

Během doby, kterou strávil Rosales Mendoza ve vězení, založili jeho lidé nový kartel Templářští rytíři a vliv původní skupiny začal slábnout.

Po loňském propuštění se oslabený boss pokusil obnovit svůj vliv, avšak podle mexických médií se patrně stal obětí konkurenčního boje gangů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám