Hlavní obsah

Boss italské Camorry prchal 31 let. Zatkli ho v Brazílii, když vedl děti do školy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brasília

Brazilská policie dopadla jednoho z nejhledanějších bossů italské mafie. Pasquala Scottiho, šéfa klanu Camorra, vystopovali ve městě Recife na severovýchodě země. Zatkli ho na ulici poté, co odvedl své děti do školy. Před spravedlností unikal 31 let, informoval ve středu list The Guardian.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Brazílii zadrželi italského mafiána, na útěku byl 31 letVideo: Reuters

 
Článek

Zatčení proběhlo v poklidu. „Byl zadržen ráno, když vyšel z domova. Zatčení bylo domluvené. Policisté mu dovolili nejprve odvést děti do školy, sledovali ho a pak zatkli. Nekladl odpor, bylo to velmi diskrétní,“ vylíčil policejní mluvčí Giovani Santoro.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Zadržený 56letý Scotti, který žil v Brazílii pod jménem Francisco de Castro Visconti, už vypadá docela jinak než na podobizně v policejním registru hledaných. Tehdy mu bylo jen něco přes dvacet, dnes je Scotti bez vlasů a roste mu břicho.

Do Brazílie údajně přišel v roce 1986, pár let poté, co se v Itálii dostal mezi nejhledanější zločince. Do jedenapůlmiliónového přístavního města Recife se přistěhoval o rok později a stal se spolumajitelem nočního klubu a distribuční firmy. O osm let později si vzal ženu, s níž má dvě děti. „Řekl nám, že jeho rodina o ničem nevěděla,“ uvedl policejní mluvčí.

Scottiho odsoudili v Itálii v roce 2005 na doživotí za 26 vražd. Kromě toho je podezřelý z únosů a vydírání.

Přes oceán utekl zřejmě proto, že Brazílie se velmi zdráhala vydávat hledané zločince do Evropy. To se ale změnilo, takže je pravděpodobné, že bude předán italským úřadům.

Jeho totožnost potvrdil rozbor otisků prstů. Vyšetřovatelé věří, že se v Brazílii žádné trestné činnosti nedopustil.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám