Hlavní obsah

Policista rozbil obuškem mladíkovi hlavu za jízdu bez lístku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Příslušník newyorské policie brutálním způsobem zatýkal dvacetiletého Donovana Lawsona za to, že údajně neměl lístek na metro. Policista jednou ranou rozčísl Lawsonovi hlavu tak, že krev vystřískla i na náhodně přihlížející. Uvedl to server New York Daily News.

BEZ KOMENTÁŘE: Policista brutálně napadl bezbranného mladíka, až mu stříkala krev z hlavy

 
Článek

„Byla to jedna z nejstrašnějších věcí, co jsem kdy viděla,“ řekla autorka videa Marielle Anasová. „Krev jsem měla po celých kalhotech. Taková brutalita, bylo to šílené,“ dodala Anasová.

Podle policistů se Lawson tzv. „zdvojil“ se svým kamarádem při procházení turniketem. Tedy, že oba prošli na jedno otočení turniketu.

Anasová ale tvrdí, že Lawson seděl na dřevěné lavičce, když k němu policista přistoupil a nejméně třikrát ho přetáhl obuškem. „Ten kluk nic nedělal, proto jsem začala nahrávat,“ uvedla Anasová. „Jako kdyby ho nemohl přemoci - vždyť on se ani moc nebránil!“ nechápala svědkyně incidentu.

Když začala situaci nahrávat, ostatní přihlížející začali na zasahujícího policistu křičet, aby Lawsona přestal bít. “Všichni byli zděšeni,” pokračuje Anasová, “Seběhlo se tam asi třicet až čtyřicet lidí. Bylo to evidentní zbytečné násilí.“

Zůstává ve službě

Úřady oznámily, že incident prošetřuje oddělení vnitřních záležitostí newyorské policie. Zasahující policista nebyl zatím suspendován ani přeložen. Lawson byl naopak zatčen za jízdu načerno, kladení odporu při zatýkání, výtržnictví, maření úředního výkonu a obtěžování.

Lawson byl se zraněním hlavy hospitalizován, stejně jako policista, který údajně utrpěl zranění pravé ruky.

Podle Anasové policie často a bezdůvodně obtěžuje mladé lidi na stanicích. Snažila se zjistit číslo odznaku útočícího policisty, ostatní policisté, kteří zajišťovali pořádek na stanici, jí to ale znemožnili.

Podle úředních záznamů strávil Lawson posledních 11 měsíců ve vězení za loupežné přepadení vzduchovou pistolí, ke kterému se přiznal. Minulý měsíc byl podmínečně propuštěn.

Reklama

Výběr článků

Načítám