Hlavní obsah

Letadlo přistávalo nouzově na pláži, smetlo otce s dcerou

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Miami

Tragicky skončilo v neděli nouzové přistání lehkého letounu Piper Cherokee na pláži v americkém státě Florida. Letoun smetl 36letého muže a jeho devítiletou dceru, kteří se na břehu procházeli. Otec na místě zemřel, dívka je v kritickém stavu, informovala stanice CNN.

Foto: Sarasota County Sheriff's Office/Handout, Reuters

Letoun nouzově přistál na pláži.

Článek

„Otec na tom byl velmi zle. Snažili se ho resuscitovat. Měl obličej plný krve. Vypadalo to, že nedýchá,“ popsal nehodu svědek.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Letounu s dvoučlennou posádkou zřejmě selhal motor. Pilot proto odpoledne vysílačkou oznámil, že návrat na letiště ve městě Venice není možný a on se pokusí nouzově přistát na pláži Carspersen. Oba muži v letadle vyvázli z nehody bez zranění. Ani stroj neutrpěl velkou újmu, měl pouze poškozený podvozek.

Přistávající piper možná nebylo na pláži vůbec slyšet vzhledem k tomu, že mu nefungoval motor. Sražený Ommy Irizarry byl na místě mrtvý, jeho dceru transportoval vrtulník do nemocnice, kde bojuje o život.

Letecký úřad FAA nehodu stále vyšetřuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám