Hlavní obsah

Politická pomsta postihla tisíce řidičů. Guvernér o ní věděl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New Jersey

Guvernér New Jersey Chris Christie zřejmě věděl, že uzavření části mostu George Washingtona bylo politickou pomstou demokratickému starostovi. Plyne to z vyjádření odvolaného úředníka ze správy mostů Davida Wildsteina. Christie tvrdí, že o ničem netušil a za vším stála jeho poradkyně Bridget Ann Kellyová.

Foto: Carlo Allegri, Reuters

Guvernér New Jersey Chris Christie se kaje.

Článek

Podle Davida Wildsteina existují důkazy, že guvernér věděl o pomstě vydávané za výzkum dopravní situace, kdy statisíce lidí kvůli uzavření části mostu strávili dlouhé hodiny v zácpách, kde uvízly i sanitky.

Wikdstein napsal podle listu New York Times v dopise, že jednal na příkaz z „Christieho úřadu“. Podle něj jsou i důkazy, že Christie věděl, že uzavření pruhů je za jiným účelem, než tvrdil ve své obhajobě.

Stoupající hvězda republikánů Christie, o němž se spekulovalo i jako o možném kandidátovi na prezidenta, uváděl, že nevěděl o skrytém motivu uzavření pruhů a byl tím šokován.

Dopravní kalamitu způsobila Christieho poradkyně, která se chtěla pomstít demokratickému starostovi newjerseyské čtvrti Fort Lee Marku Sokolichovi, jenž Christieho nepodpořil ve volbách. [celá zpráva]

Sokolich už dříve naznačoval, že Christie věděl, že jde o pomstu.

Christie poradkyni propustil i se svým volebním manažerem a o místo přišel i Wildstein. Na mostě George Washingtona, který spojuje New Jersey s Manhattanem, byly 9. září na několik dní uzavřeny dva ze tří pruhů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám