Hlavní obsah

Shodím tě z tohohle balkónu, hrozil kongresman novináři, který se ho zeptal na financování

– Washington

Bez rukaviček se rozhodl jednat republikánský kongresman Michael Grimm s reportérem kabelové televize NY1. Když se ho Michael Scotto v úterý po skončení výročního projevu prezidenta Baracka Obamy o stavu unie v rotundě Kapitolu zeptal na nejasnosti ve financování jeho kampaně, Grimm interview ukončil, načež pohrozil, že příště novináře shodí z balkónu.

Kongresman začal vyhrožovat reportéroviVideo: Time Warner Cable News/NY1

 
Článek

Grimm nejprve krátce před Scottem zhodnotil prezidentovu řeč a označil ji za kontroverzní. Když pak novinář začal na téma policejního vyšetřování financování jeho volební kampaně z roku 2010, byl rozhovor u konce. „Nebudu s vámi mluvit o jiném tématu, pouze o prezidentově projevu,“ vysvětlil a odešel.

Scotto se pak obrátil na kameru a shrnul, že kongresman Grimm nechce o svém případu hovořit. Když přepínal do studia, byl naštvaný Grimm zpátky, aby to Scottovi ještě vytmavil.

S reportérem mluvil polohlasem, takže mikrofony zachytily jen část hovoru.

Grimm: Byl to podpásový úder

„Co? Jen jsem se vás chtěl zeptat...,“ hájil se Scott. „Tak aby bylo jasno: uděláš to ještě jednou a shodím tě z tohohle zku...ýho balkónu,“ opáčil Grimm. „Proč? Jen jsem se chtěl zeptat,“ odpovídal znovu Scott.

Grimm po chvíli ještě dodal: „Nestojíš za nic. Přerazím tě vejpůl jako kluka“.

Grimm po skončení incidentu v tiskovém prohlášení uvedl, že se s novinářem původně dohodl jen na komentáři k Obamově projevu. „Byl jsem nadmíru naštvaný, protože jsem stanici NY1 projevil laskavost a upřednostnil ji před několik dalšími. Reportér věděl, že spěchám a jsem tam jen proto, abych komentoval projev o stavu unie. On ale nebral ohledy a končil rozhovor podpásovým úderem, protože jsem neměl čas mluvit o jiném tématu.”

Federální vyšetřovatelé tento měsíc obvinili 47letou ženu za to, že sháněla fiktivní drobné sponzory Grimmovy kampaně, jimž sliboval, že jim peníze zpětně proplatí. Kongresman Grimm obviněn nebyl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám