Hlavní obsah

Dva sourozenci se při hře udusili v truhle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Franklin

Tragicky skončila hra sedmiletého bratra s osmiletou sestrou z amerického města Franklin. Oba si v neděli vlezli do truhly, která se dala otevřít jen zvenčí, a udusili se v ní. V pondělí to uvedly úřady, informovala agentura AP.

Foto: Jonathan Alcorn , Reuters

Vůz koronera (ilustrační foto)

Článek

Policii zavolali rodiče v neděli v osm večer. Děti převezli do nemocnice, ale nepodařilo se je zachránit, uvedl mluvčí prokurátora z massachusettského okresu Norfolk David Traub.

V té době bylo v domě několik dospělých včetně příbuzných obětí, zatím ale není jasné, zda také rodiče sourozenců Lexy a Seana Munroových.

Traub uvedl, že cedrová truhla byla starší a rodina si ji koupila z druhé ruky před více než deseti lety. Jejím výrobcem je firma Lane, která už měla se svými truhlami problémy. V roce 1996 musela svolat k opravě 12 miliónů truhel, které se automaticky zavíraly a nešly zevnitř otevřít. Udusilo se v nich šest dětí. V roce 2000 pak výrobce začal pátrat po dalších truhlách, které nebyly upraveny, a to poté, co se v nich udusily další dvě děti.

Zatím ale není jasné, zda truhla, ve které sourozenci společně našli smrt, patří k onomu problematickému typu, který se přestal vyrábět v roce 1987. V novějších je už bezpečnostní zámek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám