Hlavní obsah

Sněhová bouře zabila ve Spojených státech 13 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Nejméně 13 lidí o víkendu zemřelo v pěti státech na jihozápadě USA zasažených hustým sněžením a mrznoucím deštěm. Informovala o tom stanice NBS News. Sněhová bouře nyní postupuje na východ a vyvolává obavy, že výrazně naruší dopravu před nadcházejícími svátky spojenými s Dnem díkůvzdání, kdy se na cesty vydávají desítky miliónů Američanů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sněhová bouře na jihozápadě USAVideo: Reuters

 
Článek

Mezinárodní letiště v texaském Dallasu podle agentury Reuters už v neděli muselo zrušit minimálně 650 letů a v pondělí jich odvolalo přes 300. Každý desátý let odpadl rovněž na letišti v Oklahoma City.

Kromě problémů v letecké dopravě meteorologové varují před namrzajícími silnicemi. Ty by mohly zkomplikovat dopravu před nadcházejícím volnem, kdy se bude za rodinami přesouvat podle odhadů okolo 40 miliónů Američanů, kteří ve čtvrtek oslaví Den díkůvzdání.

Ledové počasí by na jihozápadě Spojených států mělo vydržet do úterý. Postupující systém může podle meteorologů v dalších dnech na jihovýchod USA přinést silné deště, které by mohly způsobit lokální záplavy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám