Hlavní obsah

V Mexiku našli mrtvoly, mohou to být mladí lidé unesení z baru za bílého dne

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ciudad de México

V parku východně od mexického hlavního města Ciudad de México objevili ve středu mrtvá těla a úřady se obávají, že se jedná o skupinu mladých lidí, kteří byli v květnu za bílého dne uneseni z baru v populární čtvrti metropole.

Foto: Edgard Garrido, Reuters

Mexická policie u parku Rancho La Mesa

Článek

„Výsledky budeme znát nejdříve za dva dny. Těla jsou v pokročilém stadiu rozkladu,“ řekl ve čtvrtek prokurátor Rodolfa Rios. Totožnost mrtvých mají potvrdit rozbory DNA.

Policii k hrobům v ekoparku Rancho La Mesa nedaleko Ciudad de México přivedl jeden muž, jehož vyslýchali. Vyšetřovatelé zatím našli sedm těl, podle některých zpráv jich ale může být na ranči až 13.

Policie se domnívá, že může jít o skupinu 12 mladých lidí unesených z baru v oblíbené čtvrti mexického hlavního města Zona Rosa.

Skupina lidí ve věku kolem 20 let, mezi nimiž byl ještě 16letý hoch, byla unesena v květnu za bílého dne. Některé únosce zachytily kamery, nebyli maskovaní. Okolí se domnívá, že únos souvisel s válkou drogových gangů ve čtvrti Tepito, kde také všichni unesení žili. Tři z nich jsou navíc příbuzní místních drogových bossů, kteří jsou ve vězení.

Mexikem posledních sedm let zmítá krvavý boj mezi drogovými gangy. Většinou se soustřeďuje v severních státech při hranici s USA a na západě. Konflikt si vyžádal na 70 000 obětí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám