Hlavní obsah

Drogová Královna Pacifiku dostala jen 70 měsíců

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Miami

Trest pouhých 70 měsíců vězení uložil ve čtvrtek soud na Floridě Sandře Avile Beltránové, přezdívané Královna Pacifiku. Žena, kterou původně vinili z organizování drogových dodávek podél tichomořského pobřeží z Mexika do Kalifornie, si vyslechla mírný trest po dohodě s žalobci. Vzhledem k tomu, že za mřížemi od svého zadržení v Mexiku už strávila pět let, může být okamžitě propuštěna, uvedla agentura AP.

Článek

Mexičtí vyšetřovatelé Beltránovou vinili z toho, že v 90. letech hrála vůdčí roli při budování mocného drogového kartelu Sinaloa a budovala cesty pašeráků kokainu na sever. Měla mít také úzké vazby na špičky drogové mafie.

BEZ KOMENTÁŘE: Drogová královna Pacifiku na archivních záběrech

Beltránová celou dobu tvrdila, že je nevinná a ke svému jmění přišla prodejem oděvů a pronajímáním nemovitostí. Mexičané ji vydali do USA v loňském roce. Ve vězení pak vyvolala skandál, když k ní pustili lékaře, aby jí aplikoval injekci s botoxem. [celá zpráva]

Ve čtvrtek ji nakonec soudce na Floridě odsoudil jen za to, že napomáhala svému exmilenci, kolumbijskému obchodníkovi s drogami a jednomu z bossů kartelu Sinaloa Juanu Diegovi Espinosovi, aby se vyhýbal spravedlnosti.

Beltránová se při čtení rozsudku usmívala a pak objala svého obhájce. „Je to 70 měsíců, do nichž se započítává čas od 28. září 2007, kdy byla zatčena v Mexiku. Takže může být už o víkendu propuštěna,“ řekl pak její právník Stephen Ralls novinářům.

Obhájci Beltránové pak budou usilovat o co nejrychlejší odjezd své klientky zpět od Mexika.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám