Hlavní obsah

Šéfka drogové mafie si z vězení objednala botoxovou injekci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ciudad de México

Mexická policie vyšetřuje okolnosti, za kterých si vězněná šéfka obávaného drogového klanu Sinaloa mohla objednat botoxovou injekci. Pravidla vězeňského systému totiž něco takového vylučují.

Článek

Správa věznice po svolení vrchního lékaře pustila k Sandře Avile Beltránové zdravotníka, který jí vpravil injekcí do těla botox. Podle serveru BBC se tak stalo minulý měsíc. Ředitel věznice a šéf nemocničního oddělení za to dostali vyhazov.

Beltránová, zvaná Královna Pacifiku, byla před třemi lety obviněna z praní špinavých peněz a obchodu s drogami. Druhého obvinění byla loni zproštěna, ale žalobci podali odvolání, o němž ještě nebylo rozhodnuto. Do rozhodnutí má Beltránová zůstat za mřížemi.

Žena je považována za jednoho z šéfů nejmocnějšího mexického drogového klanu Sinaloa. O její vydání usilují i Spojené státy. Beltránová odmítá, že by obchodovala s drogami, ke svému jmění prý přišla prodejem oděvů a pronajímáním domů.

Drogová válka v Mexiku si vyžádala loni 15 000 životů, více než boje v Afghánistánu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám