Hlavní obsah

Brazilská vojenská policie zadržela dvojici Čechů s padělanými doklady

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Recife

Brazilská vojenská policie zadržela ve čtvrtek čtyřicetiletého Čecha Petra Faltu s jeho přítelkyní Ivetou Lukůvkovou, kteří cestovali na falešné brazilské pasy se jmény José Afonso da Silva a Daniele Cintia Oliveira Lins. Uvedl to web G1.globo.com.

Foto: Ricardo Moraes, Reuters

Brazilský policista při bezpečnostní akci

Článek

Policistům bylo podezřelé, že dvojice má brazilské dokumenty, ale nemluví dobře portugalsky. Proto zavolali federální policii. Ta zjistila, že jde o Čecha, kterého hledá Interpol.

Policie po zadržení dvojice našla i české řidičské průkazy. Dvojice cestovala do Recife, odkud chtěla na falešné doklady odletět do Itálie.

„Mohu potvrdit, že jsme byli vyrozuměni brazilským velvyslanectvím o zadržení hledaného muže a pohřešované ženy. Policisté pracují na administrativních úkonech, aby mohla být dvojice vydána,“ řekla Novinkám mluvčí policie Ivana Ježková.

Podnikal v truhlářství 

S mužem cestovala také dívka, která byla v databázi policie vedena jako pohřešovaná. Česká policie ji nepodezírá z žádného trestného činu. „Jestli se někdo z nich nedopustil trestného jednání v Brazílii, zatím nevíme,“ dodala Ježková.

Pátrání po 40letém muži policie vyhlásila 5. července poté, co muž odjel na služební cestu a již se nevrátil. Příbuzní informovali detektivy, kteří začali s pátráním.

Během vyšetřování narazili na podvody v souvislosti s půjčováním peněz. Muž podnikající v oboru truhlářství si půjčoval peníze od lidí na různé stroje, vybavení nebo pro osobní potřebu. Půjčky zpočátku vracel, poté jeho platební morálka upadla a muž peníze přestal vracet. Kriminalisté škodu vyčíslili na 10 miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám