Hlavní obsah

Atomová bomba a tornádo, popsali lidé katastrofu ve městě českých přistěhovalců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

West

Exploze v továrně na hnojiva v texaském Westu byly tak masivní, že je slyšeli lidé desítky kilometrů daleko. Úřady hovoří o „extrémní devastaci“ a svědci výbuchy přirovnali k atomové bombě či tornádu.

Spousta lidí už tu zítra nebude, řekl starosta Westu smeteného explozíVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

„Ta exploze byla něco, co jsem nikdy neviděl. Město je strašlivě zasaženo,“ popsal pro agenturu AP 21letý Erick Perez, který u nedaleké školy hrál s přáteli basketbal. Výbuch byl tak silný, že ho spolu s dalšími hráči srazil k zemi. Až sem pak dopadaly žhavé úlomky.

Policejní zástupce Patrick Swanted prohlásil, že okolí továrny je „extrémně zdevastované“. Podle serveru Guardian se v továrně nacházelo na 24,5 tuny amoniaku.

Zničeno nebo poškozeno bylo na sedm desítek domů, výbuch zasáhl i obytný dům s 50 byty, z něhož podle zástupce radničního bezpečnostního odboru D. L. Wilsona zbyla jen kostra. „Bylo to jako v Iráku. Ty výbuchy byly masivní,“ řekl Wilson.

Foto: ČTK/AP

Záchranáři a místní obyvatelé ošetřují zraněné.

Starosta Westu Muska explozi přirovnal rovnou k výbuchu jaderné bomby. Také další svědci si mysleli, že vybuchla bomba, anebo udeřilo tornádo.

Na silnici vzdálené blok od továrny tlaková vlna převrátila nákladní auto, uvedl server Dallas Morning News.

BEZ KOMENTÁŘE: Výbuch v továrně na hnojiva natočil svědek z auta

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Výbuch v texaské továrně Video: Reuters

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám