Hlavní obsah

Třetí obětí atentátu v Bostonu je čínská studentka

– Boston • Aktualizováno

Třetí obětí pondělního pumového útoku při mezinárodním maratónu v Bostonu je studentka tamní univerzity. Škola to bez dalších podrobností zveřejnila na svém webu. Následně čínský konzulát v New Yorku oznámil, že mrtvá studentka byla čínskou občankou. Americké úřady její identitu ještě nezveřejnily, čínský tisk ji identifikoval jako Lu Ling-c´.

Foto: Adrees Latif, Reuters

U místa pondělní tragédie v Bostonu přibývají další a další květiny.

Článek

Mluvčí Bostonské univerzity Colin Riley odmítl sdělit jméno či další informace o oběti s ohledem na přání rodiny. Škola nicméně uvedla, že oběť se šla na maratón podívat s dalšími dvěma přáteli, rovněž studenty. Jedním z nich byla rovněž Číňanka, která při explozi utrpěla zranění, v pondělí a v úterý podstoupila operace, nyní se již zotavuje. Druhý student vyvázl bez zranění.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Lidé v Bostonu uctívali památku obětí zpěvem, květinami a svíčkami Video: Reuters

Lu pocházela ze severočínského města Šen-jang. Šéfredaktor večerníku, který tam vychází, sdělil, že smrt potvrdil Luin otec, za nímž přišli novináři. Bostonský tisk v úterý večer citoval pracovníka čínského konzulátu v New Yorku, který přiznal, že  Lu Ling-c´ se od útoku pohřešuje.

Foto: Reuters

Osmiletý Martin Richard, který zahynul při atentátu v Bostonu

První identifikovanou obětí byl osmiletý Martin Richard a druhou mrtvou je devětadvacetiletá Krystle Campbellová. [celá zpráva]

Foto: ČTK/AP

Oběť atentátu na maratónu Krystle Campbellová

Pondělní exploze v cíli bostonského maratónu připravily o život tři lidi a dalších nejméně 176 podle zdravotníků zranily, většinou v dolní části těla. Atentátník použil tlakové hrnce naplněné hřebíky. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Jeden z diváků natočil druhý výbuch při maratónu v BostonuVideo: Reuters/Ryan Hoyme

Prezident Barack Obama označil nejhorší pumový útok na území USA od 11. září 2001 za teroristický čin, jehož původce ani motiv zatím vyšetřovatelé neznají. Média spekulují o akci islamistů nebo amerických pravicových radikálů.

Reklama

Výběr článků

Načítám